Doel

 
De hoofdactiviteit van onze meer dan 200 leden is het wielertoerisme. Daarnaast organiseren we ook socio-culturele activiteiten waarin het vriendschappelijke karakter van onze club steeds naar voor komt. Ons seizoen start eind februari en onze sluitingsrit rijden we begin oktober. In die periode wordt elke zon- en feestdag een rit georganiseerd.
 
Onze ritten op zon- en feestdagen noemen we onze  “clubuitstappen”. Dit zijn ritten die uitgestippeld worden door onze eigen leden. Op deze manier zijn we verzekerd van een gevarieerd programma en kan ieder lid aan zijn trekken komen. We rijden dus niet het ganse seizoen dezelfde ritten. De gemiddelde afstand bedraagt 120 à 130 km. Onze A-ploeg rijdt meestal aan een snelheid tussen 33 en 36 km/u, terwijl onze B-ploeg mikt op een snelheid tussen 29 en 33 km/u. Onze C-ploeg start meestal om 9 uur voor een rit van ongeveer 80 km, maar ook soms meer. Zij doen het wat rustiger aan en rijden een richtsnelheid van 28 km/u. De D-ploeg tenslotte rijdt aan een nog iets lager gemiddelde.
 
Elk jaar gaan we met de club op een driedaagse fietsuitstap. Die driedaagse wordt georganiseerd voor de eigen leden.
 
RABC organiseert ook twee goed uitgebouwde sportieve evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn.
 
Eind januari organiseren we een veldtoertocht in Brasschaat en het laatste weekend van maart staat de Cyclo Ludo Peeters Classic op het programma, ondertussen al een klassieker op de kalender. Een cyclosportieve rit met keuze uit verschillende afstanden en met start en aankomst in Brasschaat.