Kledijvoorschriften

Verplichte kledij

Tijdens onze ritten verwachten we alle deelnemers in uniforme clubkledij. Dit is verplicht. Dit betekent dus dat als bovenkledij de clubtrui met korte of met lange mouwen moet gedragen worden eventueel in combinatie met een windstopper in clubkleuren. Ook de korte of lange broek moet in clubkleuren zijn (zie ook hieronder). Onder de nieuwe trui passen enkel nog zwarte koersmouwen.

Welke kledij kan ik nog vrij kiezen?

Voor de bovenkledij is enkel een regenjasje vrij te kiezen als het regent!  Er zijn dus ook geen andere windstoppers toegelaten tijdens de ritten. Armstukken zijn vrij te kiezen, maar moeten dus effen zwart zijn. Eventueel kan je hier ook onze eigen clubkoersmouwen bestellen.

Wie in lange broek rijdt, heeft 2 mogelijkheden: Een lange clubbroek (met of zonder zeem) of een korte clubbroek met zwarte effen beenstukken. Er zijn ook winter- en zomerhandschoenen en koerssokken in de clubkleuren maar ook die keuze is vrij.

En als het regent?

Dan kan je eerst eens goed vloeken!  De kans dat dat veel zal helpen is klein.  Een regenjasje daarentegen kan een hulp zijn.  Dit seizoen is er nog geen enkele verplichting om het regenvestje in de clubkleuren te dragen.  Je kan dus vrij kiezen wat voor regenvestje je aandoet, probeer er wel rekening mee te houden dat het past bij de clubkledij.  Er zijn ook  regenvestjes van de club  beschikbaar van goede kwaliteit.

Gratis clubtrui

Wanneer je 200 criteriumpunten behaalt, krijg je een bon ter waarde van een trui met korte mouwen. Deze bon zal overhandigd worden op het einde van het seizoen waarin je 200 punten behaalde en kan gebruikt worden voor de aankoop van eender welk kledingstuk uit ons aanbod. In de praktijk betekent dit voor de trouwe clubleden dat ze om de drie jaar een nieuwe trui bijeen fietsen. Deze punten worden dus over verschillende seizoenen opgeteld.  Wie de club verlaat, verliest ook al zijn punten. Leden die voor het eerst lid worden van RABC krijgen een trui terugbetaald aan het einde van hun eerste seizoen als ze 1/3 van de criteriumpunten behaalden.