KLEDIJ VOORSCHRIFTEN

Verplichte kledij

Tijdens onze ritten verwachten we alle deelnemers in uniforme clubkledij. Dit leggen we op, zie het als een verplichting.

  • Op het bovenlichaam draagt u de clubtrui met korte of met lange mouwen. Dit kan in combinatie met een windstopper in clubkleuren. Onder de nieuwe trui passen enkel nog zwarte koersmouwen.
  • Op het onderlichaam draagt u de korte of lange broek in clubkleuren. Beenstukken kunnen enkel in het effen zwart
  • Andere windstoppers en/of speciale regenvestjes -à la “Gabba” zijn dus niet toegelaten tijdens de clubritten. Met het “E-vent” trui’tje van Vermarc in de clubkleuren bieden wij een deftig alternatief voor deze high-tech truien

Welke kledij kan ik nog vrij kiezen?

Voor het bovenlichaam:

  • Het regenvest is (bij regenweer) vrij te kiezen!
  • Armstukken zijn vrij te kiezen, maar moeten effen zwart zijn. Eventueel kan je hier ook onze eigen clubkoersmouwen bestellen.
  • Handschoenen zijn vrij te kiezen. Ook hier kan u voor een paar uit onze collectie kiezen

Voor het onderlichaam:

  • Zwarte beenstukken! De club kan deze uit eigen collectie aanbieden. Wie in lange broek rijdt, heeft 2 mogelijkheden: Een lange clubbroek (met of zonder zeem) of een korte clubbroek met zwarte effen beenstukken.
  • Sokken en overschoenen zijn vrij te kiezen (sokken vindt u in onze collectie)

En als het regent?

Dan kan u eerst eens goed vloeken!  De kans dat dat veel zal helpen is klein.  Een regenjasje daarentegen kan een hulp zijn.  We bieden het heel kwalitatieve E-vent regenvest van Vermarc aan in clubkleuren. Er is nog geen enkele verplichting om het regenvestje in de clubkleuren te dragen.  U kan het regenjasje dus vrij kiezen, probeer er wel rekening mee te houden dat het past bij de clubkledij.

Gratis Clubtrui?

Wanneer u 200 criteriumpunten verzamelt, krijgt u een bon ter waarde van een trui met korte mouwen. Deze bon zal overhandigd worden op het einde van het seizoen waarin u 200 punten behaalde en kan gebruikt worden voor de aankoop van eender welk kledingstuk uit ons aanbod. In de praktijk betekent dit voor de trouwe clubleden dat ze om de drie jaar een nieuwe trui bijeen fietsen. Deze punten worden dus over verschillende seizoenen opgeteld.  Wie de club verlaat, verliest ook al zijn punten. Leden die voor het eerst lid worden van RABC krijgen een trui terugbetaald aan het einde van hun eerste seizoen als ze 1/3 van de criteriumpunten behaalden.