Welkom

Welkom op de website van Royal Antwerp Bicycle Club.De oudste wielerclub van het land met stamnummer 1 gesticht op 31 maart 1882 . De website is toegankelijk voor iedereen. Sommige pagina's zijn enkel toegankelijk voor leden.

logo_foto1.jpg

De Cyclo Ludo Peeters verliep onder een prachtige lentezon waardoor iedereen tenvolle van het afwisselende parcours kon genieten. We danken alle 1312 deelnemers en ook de vele helpers en hopen iedereen volgend jaar terug te zien.
De foto's staan online, kijk bij het menu cyclo Ludo Peeters of ga er rechtstreeks naartoe via deze links:
FOTOREEKS 1 en FOTOREEKS 2

meer info elders op de website

 START MET FIETSEN - 'SPRING OP JE FIETS!!'

Samen met de Sportdienst zetten wij onze schouders onder een nieuw project.  In navolging van de cursussen "Start to Run", volgt er een opleiding tot wielertoerist.  De bedoeling is om niet-wielertoeristen en niet-fietsers de beginselen van het rijden in groep bij te brengen.  Alsook de nodige fysieke conditie om een tocht van 80 km tot een goed einde te brengen.  De 'lessen' gaan door op woensdag en zaterdag.  Meer info vind je op de website van de gemeente of via deze rechtstreekse link.

Leden die hun steentje willen bijdragen kunnen zich nog aanmelden via de webmaster of bij Koen.

 foto's veldtoertocht 2014

De veldtoertocht in Brasschaat was een succes. We danken alle deelnemers en hopen jullie volgend jaar terug te zien. Je vindt de foto's via deze link.

 Clubkampioenschappen Brasschaatse wielertoeristen

Op 22 september werd een nieuwe mooie bladzijde geschreven in de geschiedenis van de Brasschaatse wielertoeristen en dus ook van onze club. Het werd een prachtige dag, zowel sportief als extra-sportief. Wij danken dan ook iedereen die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen. Dank ook aan alle deelnemers, vertel het verder hoe straf het was en dan zullen er volgende keer nog meer deelnemers aan de start staan!!
MERCI!
 
De resultaten van de RABC'ers die deelnamen aan de tijdrit  staan online bij het menu clubkampioenschap. En je kan ook alle resultaten van de tijdrit per categorie (ook van de andere clubs) en van de koers bekijken op de website van de WBV. Of via deze link.
 
Foto's volgen later.

 Het plan is gelukt

Zaterdag 13 juli kon je er in het gemeentepark niet naast kijken. Voor het goede doel stonden er verschillende tenten en attracties, er waren optredens en ja... er fietsten ook nog wat RABC'ers rond met steeds centraal en in een witte Bike Aid uitrusting: de man met een plan Alex van HAECKE. Eerlijk gezegd moeten we bekennen dat we op voorhand nog enige twijfel hadden of Alex in zijn opzet zou slagen om op 6u30 tijd 200 km te rijden. Maar: of hij slaagde? En of... hij reed 216,48 km aan een gemiddelde van 33,30 km per uur! Proficiat Alex 

 SIS-kaart en identiteitskaart op zak - ook tijdens clubuitstappen
We herinneren u er aan dat de SIS-kaart en de identiteitskaart steeds in uw bezit moeten zijn tijdens de clubuitstappen. Ingeval van ongeval kan dit nuttig of wettelijk verplicht zijn. Gelieve hieraan dus de nodige aandacht te besteden. Ook het opnemen van een zgn. ICE-contact (In Case of Emergency) in uw GSM-toestel, kan nuttig zijn, maar dan veeleer tijdens uw individuele trainingen of verplaatsingen. U slaat een noodnummer op in uw telefoonboek onder de naam ‘ICE’.


Deze website wordt gepubliceerd door de vzw Royal Antwerp Bicycle Club, wielertoeristen te Brasschaat.
Klik hier voor de gebruiksvoorwaarden van de website.