Welkom

Welkom op de website van Royal Antwerp Bicycle Club.De oudste wielerclub van het land met stamnummer 1 gesticht op 31 maart 1882 . De website is toegankelijk voor iedereen. Sommige pagina's zijn enkel toegankelijk voor leden.

logo_foto1.jpg

De Cyclo Ludo Peeters verliep onder een prachtige lentezon waardoor iedereen tenvolle van het afwisselende parcours kon genieten. We danken alle 1312 deelnemers en ook de vele helpers en hopen iedereen volgend jaar terug te zien.
De foto's staan online, kijk bij het menu cyclo Ludo Peeters of ga er rechtstreeks naartoe via deze links:
FOTOREEKS 1 en FOTOREEKS 2

meer info elders op de website

 startlijst clubkampioenschappen Brasschaatse wielerclubs

De startlijst staat online. Kijk bij clubkampioenschap - startlijst. Ondertussen vernamen we dat ook dit jaar de burgemeester en enkele schepenen aanwezig zullen zijn voor de prijsuitreiking!

 verbroederingsrit Brasschaatse wielerclubs

In tegenstelling tot de laatste jaren vertrekt de verbroedringsrit van de Brasschaatse wielerclubs NIET aan het Louis De Winterstadion, maar wel aan Chiro centrum, zaal 'Het Middelheem' aan de Bredabaan 423 te Brasschaat. De Chiro organiseert de tocht dit jaar en bij aankomst zijn er gratis pannenkoeken voorzien. Vertrek om 13 uur!

 Clubkampioenschap

Het clubkampioenschap van zondag 21.09.2014 komt stilaan dichterbij. Inschrijven kan vanaf nu. Alle informatie over hoe je kan inschrijven voor de tijdrit, de koers en voor de democratisch geprijsde bbq vind je bij het menu clubkampioenschap of via de links hierbij.
De uitstapleiders weten er ook alles van.
We hopen op een even grote opkomst als vorig jaar, zeker nu het terug goed weer wordt. Voor de nieuwe leden herhalen we dat deelnemen belangrijker is dan winnen en dat de eerste ronden van de koers aan beperkte snelheid verlopen.  Dus stel het inschrijven niet uit en maak er mee een mooie dag van!
 
De rechtstreekse links:  Inschrijven tijdrit en koers (enkele voor leden RABC)  Inschrijven BBQ

 Kapittelloop 2014

Ook dit jaar vindt, in het vooruitzicht van de dorpsdag, de Kapittelloop plaats. Dirk Vermeiren, gewaardeerd clublid en mede-organisator, zou het -zo denken wij - waarderen mochten er ook wat RABC'ers aan de start. Daarom aan iedereen, leden en niet leden, om deel te nemen aan dit sportieve evenement. Voorinschrijven kan nog. Meer info op de webste van AC-Break : http://www.acbreak.be/event/624-kapittelloop-2014.

 Training voor Clubkampioenschap

Leden die al eens willen trainen voor ons clubkampioenschap op zondag 21.09.2014 kunnen op 9 augustus terecht in een wielertoeristenkoers die wordt georganiseerd met start en aankomst op de Lage Kaart aan zaal d’Oude Kerk.  Meer info vind je terug op de website van de organisatie.
Trouwens wie ook op de Acht van Brasschaat de RABC-kleuren wil verdedigen in de wielertoeristenkoers mag zijn naam opgeven bij onze voorzitter Koen.  Het menu is ondertussen bekend.  Een aantal ronden aan een gecontroleerd matig tempo en nadien enkele ronden keihard koers op de Acht van Brasschaat.

 Jef en Fons zijn in Santiago de Compostella geraakt

Jef en Fons Van Dijck zijn in hun missie geslaagd.
Op 15 dagen reden ze per fiets naar Santiago de Compostella.
Via deze link kan je nog eens door hun dagelijks verslag snuisteren en vind je een foto van bij hun aankomst: http://www.bloggen.be/jefenfonsvandyck/ 
Fier als een gieter poseren ze in hun RABC-uitrusting op de Plaza Major!
Proficiat mannen!!

 foto's veldtoertocht 2014

De veldtoertocht in Brasschaat was een succes. We danken alle deelnemers en hopen jullie volgend jaar terug te zien. Je vindt de foto's via deze link.

 Het plan is gelukt

Zaterdag 13 juli kon je er in het gemeentepark niet naast kijken. Voor het goede doel stonden er verschillende tenten en attracties, er waren optredens en ja... er fietsten ook nog wat RABC'ers rond met steeds centraal en in een witte Bike Aid uitrusting: de man met een plan Alex van HAECKE. Eerlijk gezegd moeten we bekennen dat we op voorhand nog enige twijfel hadden of Alex in zijn opzet zou slagen om op 6u30 tijd 200 km te rijden. Maar: of hij slaagde? En of... hij reed 216,48 km aan een gemiddelde van 33,30 km per uur! Proficiat Alex 

 SIS-kaart en identiteitskaart op zak - ook tijdens clubuitstappen
We herinneren u er aan dat de SIS-kaart en de identiteitskaart steeds in uw bezit moeten zijn tijdens de clubuitstappen. Ingeval van ongeval kan dit nuttig of wettelijk verplicht zijn. Gelieve hieraan dus de nodige aandacht te besteden. Ook het opnemen van een zgn. ICE-contact (In Case of Emergency) in uw GSM-toestel, kan nuttig zijn, maar dan veeleer tijdens uw individuele trainingen of verplaatsingen. U slaat een noodnummer op in uw telefoonboek onder de naam ‘ICE’.


Deze website wordt gepubliceerd door de vzw Royal Antwerp Bicycle Club, wielertoeristen te Brasschaat.
Klik hier voor de gebruiksvoorwaarden van de website.